HIDRATACIÓ I EF
Importància de l'aigua com a component del cos humà i en la realització d'activitat física
Hidratació i EF
El
cos humà està format, aproximadament en 60% d'
aigua.
Hi ha aigua a l'interior de les cèl·lules, a la sang i als
teixits. Aquest percentatge s'ha de mantenir constant, és essencial
per al bon funcionament de l'organisme. De fet, està demostrat
que l'ésser humà pot sobreviure vàries setmanes sense
menjar, però només uns dies sense beure.
Durant la realització d'exercici físic la temperatura corporal
augmenta. Així la contracció muscular o la transmissió
d'impulsos nerviosos, per exemple, són més efectius. Però
al mateix temps l'organisme lluita per a mantenir la temperatura corporal
constant
Escalfament
Què és, objectius i organització d'un escalfament
L’escalfament és el conjunt d’exercicis que duem a terme abans de començar a fer una activitat física,per tal d'activar el cos, millorar el rendiment i disminuir el risc de patir una lesió.
Els principals objectius que persegueix l'escalfament, entre molts, són:
1. Activar la funció de l’aparell respiratori. Es respira més ràpid i més profundament. Els pulmons captaran més aire de l’exterior, i l’organisme podrà extreure l’oxigen necessari per a l’esforç.
2. Activar la funció del cor i de l’aparell circulatori (artèries, venes i capil·lars). El cor batega més de pressa i els batecs són més potents. Així circula més sang pels vasos sanguinis i serà possible portar més oxigen als músculs que treballen.
3. Augmentar la temperatura corporal. Ho notem perquè comencem a suar i la pell s’envermelleix. La musculatura es mourà amb més facilitat i serà més difícil que es lesioni.
4. Preparar articulacions i els músculs. Amb l’escalfament lubriquem les articulacions i estirem els tendons i les fibres musculars.
FLEXIBILITAT ( pròximament)
Què és, beneficis i com entrenar la flexibilitat de forma saludable
EN FORMA( pròximament)
Contribució de l'activitat física per una vida saludable. L'activitat física com a hàbit de vida
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada